Mahler Saraste

Mahlers veiskille

Oslo Konserthus Konserten har blitt spilt

Jukka Pekka Saraste © jukkapekkasaraste com

Mahlers veiskille

Gustav Mahler ville samle verden i symfonien, og hans verden stod ved et avgjørende veiskille. Oslo-Filharmoniens tidligere sjefdirigent Jukka-Pekka Saraste dirigerer Mahlers Symfoni nr. 6, et av komponistens mørkeste verk.

Gustav Mahlers (1860−1911) symfonier utgjør en skattkiste det knapt finnes maken til i musikkhistorien. Han ville samle hele verden i symfonien, og verdenen han levde i stod ved et avgjørende veiskille både politisk og kunsterisk.

Mahler komponerte Symfoni nr. 6 i en av sine lykkeligste perioder i livet, i 1903 og 1904. Likevel er musikken noe av det mørkeste han skrev, og er blitt tolket som en slags forutanelse om de dystre tidene som ventet både Mahler og Europa. I fjerde og siste sats høres knusende hammerslag, et angrep på den siste rest av optimisme.

Jukka-Pekka Saraste har hatt et nært forhold til Oslo-Filharmonien siden sine første konserter med orkesteret på 1980-tallet. Han var sjefdirigent fra 2006 til 2013, og ble i 2013 utnevnt til æresdirigent. Sarastes Mahler-konserter med Oslo-Filharmonien har lenge vært regnet som spesielle begivenheter.

Hva spilles

  • Gustav Mahler Symfoni nr. 6

Varighet

Medvirkende

Bak notene

Det blir "Bak notene" med Dorthe Dreier i Glasshuset (i Oslo Konserthus) kl. 18.30.

På «Bak notene» får du vite litt om musikken som spilles, før konserten.

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 150 - 540 kr
Honnør 150 - 430 kr
Student 150 - 270 kr
Barn 150 kr

Abonnement

Mahler Saraste

Oslo Konserthus Konserten har blitt spilt