Gupta Szilvay Wettergreen

Ultima åpningskonsert: Jordens sang

Oslo Konserthus Konserten har blitt spilt

Rolf Gupta © Julia Naglestad

Ultima åpningskonsert: Jordens sang

Rolf Guptas Jordens sang er et mektig oratorium for orkester, kor og solister, og ifølge komponisten «en bønn for vår klode». Verket ble i 2020 tildelt Kritikerprisen.

Jordens sang er basert på 3000 år gamle indiske tekster, Bibelen og tekster av Friedrich Schiller og Gustav Mahler. Slik beskriver komponist Rolf Gupta verket:

«Jordens sang er en refleksjon over undringen, lengselen og gleden over skaperverket. Det er samtidig en advarsel til oss selv. Dersom vi ikke stanser opp og lytter til jordens sang kan vi komme til å slukke vår egen pust og den skjøre naturen vi er en del av. Er vi i ferd med å ødelegge oss selv i frustrasjon over mangel på svar?

For å ta vare på oss selv må vi ta vare på vår jord. Den vil klare seg helt fint på egen hånd, men uten oss vil det ikke lenger finnes noen til å søke og lengte etter svar på uendelighetens gåte. Jordens sang er en bønn for vår klode.»

Rolf Gupta (f. 1967) er en av vår tids sentrale norske dirigenter, og har i tillegg vært aktiv som komponist fra slutten av 1980-tallet. Han skrev Jordens sang som et bestillingsverk til Kristiansand Symfoniorkesters 100-årsjubileum, og komponisten, orkesteret og dirigent Peter Szilvay ble tildelt Kritikerprisen 2020 for verket og fremføringen.

Ved konsertstart blir det en samtale fra scenen mellom Rolf Gupta og Alf van der Hagen.

Vi har for tiden redusert publikumskapasitet som følge av gjeldende koronarestriksjoner. På en del konserter er det derfor få eller ingen ledige billetter. Vi håper å snart kunne åpne for et enda større publikum!

Hva spilles

  • Rolf Gupta Jordens sang

Varighet

Medvirkende

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 190 - 490 kr
Honnør 160 - 395 kr
Student 150 - 245 kr
Barn 150 kr

Abonnement

Gupta Szilvay Wettergreen

Oslo Konserthus Konserten har blitt spilt