Hollywood Filmmusikk

Golden Age of Hollywood

Konserten har blitt spilt

Golden Age of Hollywood

Vi feirer noe av det beste Hollywood har å by på med en helaftens konsert tilegnet legendariske filmer.

Filmmusikken er vår tids klassiske musikk, og vi feirer noe av det beste Hollywood har å by på med en helaftens konsert tilegnet berømte toner fra legendariske filmer som ‘Tatt av vinden’, ‘Psycho’, ‘Ben Hur’ og ‘Star Wars’. Dette er musikk som vekker assosiasjoner til store opplevelser i mørke kinosaler, men som også står forbausende godt på egne ben og som ofte inntar en kraft av symfoniske proporsjoner. Filmmusikkekspert John Wilson flyr inn fra England og får med seg sopran og Stjernekamp-deltaker Eli Kristin Hanssveen på filmfesten.

Helt fra lydfilmens barndom på 1920- og 1930-tallet har musikken vært et avgjørende element i å frembringe ulike stemninger og i å forsterke den visuelle opplevelsen av filmen som vises på lerretet. Hva ville vel skrekkscenene i ’Psycho’ vært uten Bernard Herrmanns psykotisk suggererende og dissonerende fiolinskrik? Eller de mektige stjernekampene i ’Star Wars’ uten John Williams’ mektige, messingskingrende orkestermusikk og massive marsjrytmer? Eller Robin Hoods eventyr uten Eric Korngolds oppfinnsomme, lekne og eventyrlystne toner? For ikke å snakke om Tom & Jerrys evige katt-og-mus-jakt uten Scott Bradleys muntre og heseblesende, jazzinspirerte musikk?

Vi viser hele bredden i Hollywoods rike og varierte filmmusikktradisjon og inviterer til filmfest med høy nostalgifaktor og mange musikalske overraskelser!
(Tekst: Thomas Erma Møller)

Vegard Larsen fra Nrk er konferansier og vil guide oss gjennom denne helaftenen med filmmusikk.
Det er også han som vil ha Bak notene i Glasshuset kl 18.30. Dette er vår ukentlige gratis konsertintroduksjon og der vil Vegard Larsen intervjue dirigenten John Wilson.


Hva spilles

  • John Williams Musikk fra Star Wars
  • Bernard Herrmann Musikk fra Psycho og Citizen Kane
  • Erich Wolfgang Korngold Musikk fra Robin Hood
  • Max Steiner Musikk fra Tatt av vinden
  • Franz Waxman Musikk fra En plass i solen

Varighet

Medvirkende

Bak notene

kl. 18.30 i Glasshuset

På «Bak notene» får du vite litt om musikken som spilles, før konserten.

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 100 - 470 kr
Honnør 100 - 375 kr
Student 100 - 235 kr
Barn 100 kr

Abonnement

Hollywood Filmmusikk

Konserten har blitt spilt