Skrjabin Petrenko Kolosova Dolgov

Skrjabins første symfoni

Konserten har blitt spilt

Skrjabins første symfoni

Skrjabins første symfoni er et ambisiøst og mektig verk for orkester, kor og solister.

Aleksandr Skrjabin (1872−1915) skrev til sammen fem verk som kan kalles symfonier, og sammen illustrerer de hvor sterkt han utviklet seg som komponist i løpet av 1900-tallets første tiår. Mens han i 1910 skrev det harmonisk nyskapende Promethevs (også kalt hans femte symfoni), kan hans Symfoni nr. 1 fra århundreskiftet gi assosiasjoner til ulike samtidige senromantiske komponister.

Også den første er et ambisiøst og mektig verk med seks satser; siste sats med kor og to solister ble vurdert som for krevende og måtte droppes ved ufremførelsen. Hos oss får du selvsagt høre hele symfonien, og konserten er en del av vårt store Skrjabin-prosjekt der vi spiller inn alle Skrjabin-symfoniene med Vasily Petrenko som dirigent på platemerket Lawo. Den første plateutgivelsen, som kom ut høsten 2015, fikk flotte internasjonale kritikker og ble nominert til Spellemannprisen.

Les mer: Skrjabin: Symfoni nr. 1

Kort & klassisk: Introduksjon fra scenen ved konsertstart, denne kvelden med Vasily Petrenko

Før konsert-konsert med elever/studenter fra Barratt Due musikkinstitutt kl. 18.30 i Glasshuset.

Fra 18.15 blir det kortesjer gjennom Oslo sentrum til Operaen med Garden, Kongeparet og gjestene til 80-årsmiddagen. Beregn god tid til konsert. Detaljer om trafikken i sentrum finner du her.

(Foto: Vasily Petrenko © Trygve Indrelid)

Hva spilles

  • Aleksandr Skrjabin Symfoni nr. 1

Varighet

Medvirkende

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 100 - 320 kr
Honnør
Student 100 - 210 kr
Barn 100 kr

Skrjabin Petrenko Kolosova Dolgov

Konserten har blitt spilt