Om våre smitteverntiltak

Vi følger myndighetenes retningslinjer for å gjøre det trygt å gå på konsert. Her finner du det du trenger å vite før du går på en av våre konserter i høst.

Oslo Filharmonien 004

Oslo-Filharmonien med sjefdirigent Klaus Mäkelä.

Foto: Marco Borggreve

Munnbind

Byrådet i Oslo har skjerpet tiltakene i kampen mot koronapandemien. Oslo Konserthus har derfor innført påbud om bruk av munnbind i alle publikumsarealer i Konserthuset.

Det er ikke påbudt å bruke munnbind når du sitter i setet ditt.

Du må ha med eget munnbind til Konserthuset.

Påbudet gjelder ikke barn fra 12 år og nedover.

Før konserten

Kom gjerne tidlig, og hold god avstand på vei inn. Billettluken er åpen fra to timer før konsertstart.

Publikum sitter med avstand til hverandre, minst ett sete imellom, i et "sjakkmønster". Også de som kommer sammen må sitte med avstand for å opprettholde mønsteret i forhold til radene foran og bak.

Det vil bli montert markører for å gjøre det enkelt å praktisere énmetersregelen.

Håndsprit vil være tilgjengelig, og kontaktflater vil bli grundig og hyppig rengjort.

Garderobene vil være stengt, ytterklær kan legges på seter som ikke brukes.

Det er ikke Bak notene før konsert.

Programendringer

Det vil kunne være programforandringer i forhold til de opprinnelige oppsatte programmene. Se hver enkelt konsert i vår konsertkalender for programmet på din konsert.

Det blir ingen pause i konsertene inntil videre.

Servering

Om du ønsker servering anbefaler vi å bestille på forhånd via denne lenken innen kl. 12.00 på konsertdagen. Alkoholholdig drikke anbefales forhåndsbestilt pga. smittevernregler, men kan også kjøpes ved bordene via QR-kode og Vipps. Serveringen foregår i Glasshuset, som da er å regne som et serveringssted, med de kravene til smittevern som gjelder ellers i Oslo, bl.a. med hensyn til énmeters-regelen og munnbind.

Billetter kjøpt før sommeren

Dersom du har kjøpt billetten din i høst, kan du forholde deg til billetten som vanlig.

Alle som kjøpte billetter før sommeren, vil i god tid før konsert bli kontaktet på epost eller brev, hvor man mottar nye billetter i henhold til nytt salkart. Du kan oppleve at din konsertdag er flyttet. Det vil stå informasjon om dette i eposten/brevet.

(De som får nye billetter, må påregne å sitte på andre plasser enn de opprinnelige, i henhold til smittevernreglene. Vi gjør vårt ytterste for å plassere publikum så nær sine opprinnelige plasser som mulig, men kan ikke garantere det. Har man flere billetter ved siden av hverandre (i samme navn) vil man plasseres sammen (men med ett sete mellom hver plass). En man flere som normalt sitter sammen, men har hver sine billetter, kan vi ikke garantere at dere blir satt ved siden av hverandre.)

Om du ikke har mottatt noe når konserten nærmer seg, ta kontakt med oss på epost til salgskontor@ofo.no eller på telefon 23 11 60 60.

Smittesporing

Hvis vi blir kjent med et mulig smittetilfelle i salen, vil vi umiddelbart varsle kommuneoverlegen, som har ansvar for å sette i gang smittesporing. De som har sittet i nærheten av den som er smittet vil bli kontaktet direkte av helsevesenet, men vi i Oslo-Filharmonien vil uansett varsle alle som hadde billett til den aktuelle konserten om at det har vært et mulig tilfelle av smitte.

I tilfelle det blir nødvendig med smittesporing vil man måtte oppgi kontaktinformasjon på ledsager(e) dersom man har kjøpt mer enn én billett.

Har du vært i kontakt med Covid-19-smittede eller har symptomer selv, er det viktig at du holder deg hjemme. Ta kontakt med oss (på salgskontor@ofo.no) for å få refundert dine billetter.

Smittevern for orkesteret

Vi tar selvsagt smittevern på største alvor også for våre egne ansatte. Når det gjelder orkestret, gis det unntak for 1-meters-regelen i COVID19-forskriften, men vi opprettholder regelen så langt det er mulig, bl.a. ved å bygge ut podiet på mange av konsertene. Vi praktiserer også strenge smittevernsregler backstage og på prøver.