Se Sibelius' Symfoni nr. 1 med Klaus Mäkelä

I oktober 2020 spilte Oslo-Filharmonien inn Jean Sibelius' første symfoni i Oslo Konserthus. Nå er videoen fra konserten tilgjengelig på Youtube. Se videoen her!

Sib 1 1

Klaus Mäkelä og Oslo-Filharmonien i aksjon i oktober 2020.

Foto: Rune Bendiksen

Jean Sibelius' musikk har stått sentralt på Oslo-Filharmoniens program helt fra starten. På orkesterets andre konsert i september 1919 spilte de Sibelius' andre symfoni med sin finske sjefdirigent Georg Schnéevoigt, som var en nær venn av komponisten.

Halvannet år senere, i månedsskiftet mars-april 1921, var Jean Sibelius selv i Oslo for å dirigere orkesteret i sin egen musikk. Konsertene var en stor begivenhet som trakk fulle hus og kongelig publikum.

Da Klaus Mäkelä dirigerte Oslo-Filharmonien for første gang i mai 2018, stod blant annet Sibelius' syvende symfoni og Finlandia på programmet. I Mäkeläs første sesong som sjefdirigent (2020/21) var planen å spille alle Sibelius' symfonier på konsert.

Den planen har blitt amputert av pandemien, men konserten 16. oktober gikk som planlagt. Nå er innspillingen av Sibelius' Symfoni nr. 1 tilgjengelig på Youtube i en periode fremover.

Her kan du se videoen:

Video: Symphony No. 1 / Jean Sibelius / Klaus Mäkelä / Oslo Philharmonic

Klikk for å spille av video

Oslo-Filharmonien med sjefdirigent Klaus Mäkelä spiller Jean Sibelius' Symfoni nr. 1.

Fra Oslo-Filharmoniens Youtube-kanal.