Konsertmestrene anbefaler

Elise Båtnes og Terje Tønnesen.

Oslo-Filharmoniens konsertmestre Elise Båtnes og Terje Tønnesen. (Foto: Rune Bendiksen)

Les om konsertene Elise Båtnes og Terje Tønnesen gleder seg mest til i jubileumssesongen 2019/20!

Terje Tønnesen skriver:

Dette blir min siste sesong som konsertmester, og jeg føler både vemod og spenning. Det blir en sesong stappfull av høydepunkter.

Jeg gleder meg spesielt til konserten på Slottsplassen. Den var en stor opplevelse i fjor og blir ikke mindre spennende i år. Europaturneen og Enescufestivalen ser jeg også frem til.

Jeg har aldri vært med på å spille Mahlers Symfoni nr. 8, så det blir første og siste sjanse i november 2019. Klaus Mäkelä skal dirigere Sjostakovitsj' Symfoni nr. 5 i høst, så da får jeg sjansen til å spille med orkesterets fremtidige sjefdirigent før jeg slutter.

Det blir også en konsert på Nationaltheatret til høsten. Jeg har vært med på å "kuratere" begivenheten som bl.a. skal bli et lite tilbakeblikk på overgangen fra å være Nationaltheatrets orkester til å bli Oslo-Filharmonien. Ved samme anledning kan publikum få et lite innblikk i Commedia dell’Arte-sjangeren gjennom Lullys og Molières Le Bourgeoise gentilhomme.

God jubileumssesong!

 

Elise Båtnes skriver:

Som forholdsvis nyansatt i Oslo-Filharmonien fikk jeg være med på orkestrets 75-årsjubileum. Det husker jeg godt! Derfor er det en stor glede nå å stå ovenfor 100-årsjubileet!

Det er mye å se frem til: Reiser både i Oslo, i Norge og til utlandet og store oppsetninger som Mahler 8 i  Operaen. Og som stor Mahler-fan ser jeg virkelig fram til alt av Mahler denne sesongen, kanskje med nevnte Symfoni nr. 8 og Symfoni nr. 3 som høydepunkter.

Vi får gjensyn/gjenhør med kjente kjære gjestedirigenter som Honeck, Saraste, Blomstedt og Janowski og ikke minst vår neste sjefdirigent, Klaus Mäkelä

Flotte solister kommer på besøk − legg ekstra godt merke til den unge Crescendo-musikeren Johan Dalene som spiller Bruchs fiolinkonsert

Det blir et spennende år med mye aktivitet og også nye møteplasser. Fantastisk musikk skal spilles når orkesteret feirer 100 år med samklang!

Se alle sesongens konserter: Konsertkalender 2019/20